Uv ve Su Bazlı Baskı için iPlasma
Çözücü bazlı baskı genel olarak 38 veya 40 dyn/cm seviyesi gerektirirken, uv ve su bazlı baskı için yüzey gerilimi gereksinimi genel olarak 44 ile 50 dyn/cm arasındadır. Bazı malzemeler için, korona işlemi bu hedeflenen dyne seviyelerine ulaşabilir ve bu durumlarda korona hala en uygun maliyetli çözümdür. Ancak, bazı malzemelerin işlenmesi daha zordur ve gereken dyn seviyesine ulaşmak için korona işlemini başarılı bir şekilde kullanamazlar.
Geçmişte bu duruma bulunan çözüm, malzemeyi astarlamak veya malzemeye yapışabilmesi için mürekkebin kimyasını değiştirmekti. Bu hem pahalı hem de çoğu durumda hem çevre hem de sıvı çözücü astarları kullanan operatörler için zararlıdır.
iPlasma, malzemenin yüzeyindeki molekülleri oksijen bazlıdan nitrojen bazlıya dönüştürerek bu sorunları çözer. Bu da, daha yüksek dyn seviyelerine ve aşırı derecede iyi yapışmaya yol açar. Polipropilen substratlar, grafikte de görüldüğü üzere işlenmesi zor olan malzemelere bir örnektir, ancak 60 dyn/cm seviyeleri, astar olmadan satın alındığında, su ve uv bazlı mürekkeplerle basılamayan, yaygın bir ürün olan ham işlenmemiş BOPP' de elde edilebilir.
iPlasma hem uv hem de su bazlı baskı için en uygun maliyetli çözümdür. Kimyanın tam olarak belirli bir uygulamaya göre ayarlanması, astar ihtiyacını tamamen ortadan kaldırır ve baskı plakasında mürekkep kuruması gibi mürekkebin bileşenlerinin değiştirilmesiyle ilgili sorunları ortadan kaldırır.
Dijital Baskı için iPlasma
Korona, yüzeydeki oksijen temelli molekül gruplarının adezyonu arttırdığı uygulamalar için idealdir. Ancak dijital baskıda kullanılan mürekkep, farklı bir kimya gerektiren yüzeyle kimyasal bir bağa ihtiyaç duymaktadır. Günümüzde dijital teknolojilerin çoğu, substratın baskıdan önce bir astar ile kaplanmasını gerektirmektedir. Bu önceden astarlanmış substratlar satın alarak veya baskı ünitesi öncesinde satır içi astarı olan bazı dijital matbaalarla yapılmaktadır.
iPlasma, yüzeyde benzer bir kimyasal yapı oluşturarak bu astarların bazılarının yerine geçebilmektedir. Bir gaz astar olarak görev yapmaktadır, bu da iPlasma' yı çok daha uygun maliyetli yapmaktadır ve üretim alanında çevreye zararlı likit astarı ortadan kaldırmaktadır. Sonuç olarak daha düşük üretim maliyeti ve operatörler için gelişmiş bir çalışma ortamı elde etmiş oluyoruz.